JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gezongen door een 140 zangers tellend popkoor

Het afsluitende popnummer van de zangworkshop bezorgde een kippenvelmoment!

Slim dirigeren met vocal leading.

Slim dirigeren met vocal leading.

De allereerste zangworkshop georganiseerd door Popkoor Undercover is een succes geworden. Voor zowel de zangers als de koorleden was het een buitengewoon positieve ervaring. De intentie was om een leerzame en gezellige dag te organiseren waar ook andere ervaren zangers kennis zouden kunnen maken met nieuwe technieken.

De ervaring van een van de deelnemers, een zingende basstem:

Maarten: De keuze voor de Gildebond als locatie bleek uitstekend, en de warme ontvangst van alle leden van Popkoor Undercover creëerde direct een gastvrije sfeer.

Het huiswerk, bestaande uit de bladmuziek en een opname van ’Someone to you’, gaf de deelnemers de gelegenheid om zich voor te bereiden, wat de efficiëntie van de workshops bevorderde. De methode van de groepsindeling, door middel van het zingen van kinderliedjes, zorgde direct voor een levendige start, waarbij het even duurde om de mede groepsleden te vinden, maar de opgewekte sfeer maakte dit meer dan goed.

Mijn persoonlijke ervaring begon met een repetitie onder leiding van dirigent Jeroen Zijp. Zijn aandacht voor ritme, tempo, en intonatie legde de basis voor een soepele samenzang. Het slimme arrangement van ’Someone to you’ kwam hierbij goed tot zijn recht.

De ritmiek oefeningen in de tweede workshop, onder leiding van Koos Jansen met de RGM methode, waren zowel uitdagend als leerzaam. De ongedwongen sfeer zorgde ervoor dat zelfs complexe ritmes plezierig waren om te oefenen.

De lunchpauze bood niet alleen de mogelijkheid om positieve ervaringen te delen, maar ook om te genieten van een uitgebreide en goed verzorgde lunch, waarbij rekening werd gehouden met verschillende dieetwensen.

De theaterworkshop onder leiding van Esther Casimir bracht improvisatie, beleving, en podiumpresentatie samen. Ondanks mogelijke uitdagingen voor sommige deelnemers werd het motto ’Alles kan en niks is gek’ omarmd, wat leidde tot creatieve en leuke momenten.

Hans van den Brand dook tijdens de vierde workshop dieper in verschillende zangtechnieken. Zijn benadering met leuke oefeningen was niet alleen leerzaam maar bleek ook direct toepasbaar in het gezamenlijke lied.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het gezamenlijk zingen in de grote zaal, wat resulteerde in een kippenvel moment. De workshop eindigde op een hoogtepunt, waardoor deelnemers met een positieve en inspirerende ervaring huiswaarts keerden.

Al met al was de zangworkshop van Popkoor Undercover een uitstekend georganiseerd evenement met een gevarieerd programma, deskundige workshopbegeleiders, en een vriendelijke sfeer. Als Popkoor Undercover in de toekomst opnieuw zo’n zangworkshop organiseert, ben ik zeker van de partij.

Dit mooie compliment dat onder applaus werd ontvangen door Popkoor Undercover heeft de leden gemotiveerd om hun agenda zeker nog eens vrij te maken voor een nieuwe zangworkshop. Maar eerst zijn ze te vinden tijdens twee zondagen in ‘Winter in Tilburg’. Bij aanvang van de lente wordt er een borrelplankconcert georganiseerd. Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een mooie show in het najaar ter ere van een derde schrikkelverjaardag. De show gaat ‘Connecting Colours’ heten. Het is een beeldende weergave van hoe de leden van Popkoor Undercover met elkaar en hun omgeving omgaan. Je kunt een kleurrijke en organisch veranderlijke show verwachten, waarin in spontaniteit en ongedwongenheid een ongestuurd en krachtig samenspel ontstaat. Voor een impressie van de activiteiten, neem een kijkje op de website of social media platforms van Popkoor Undercover.