In een pakkende Eredivisie Handbalwedstrijd wist Van Mossel MG–Tachos afgelopen zaterdagavond, na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft, vervolgens in het 2e bedrijf wél een duidelijk verschil tegen Volendam op het scorebord te brengen en de punten verdiend in Waalwijk te houden.

Beide clubs gingen voor een goed resultaat, juist met flink wat jeugdige talenten in de twee teams was de duidelijke intentie om er een mooie en aantrekkelijke pot handbal van te maken. Het was ook geen vanzelfsprekendheid dat na de fraaie uit-overwinning tegen Quintus het nu wel even makkelijk zou gaan worden. Want de opleidingsploeg van middenmoter Volendam liet in de afgelopen periode zien ook van topteams te kunnen winnen. Zo struikelde recent koploper DFS al in het vissersdorp, dus scherpte en waakzaamheid waren geboden! Dat het een uitdagende klus ging worden bleek al snel. De ploeg uit Volendam die onder leiding staat van ex-internationals Tom Schilder en Joey Duijn startte brutaal en sterk, nam direct het initiatief en was in de beginfase meestal de bovenliggende partij. Het snelle spel en de doeltreffende afstand-schutters van de Noord-Hollanders bezorgden Tachos problemen in de dekking, het was bij de Waalwijkers nog even niet fel en alert genoeg. Het duurde dan ook tot aan de 18e minuut voordat Van Mossel MG–Tachos orde op zaken kon stellen en voor het eerst aan de positieve kant van de score wist te komen (12-10). Toch bleef het duel lang in balans, op de momenten dat Van Mossel MG–Tachos leek te gaan uitlopen overkwam het weer div slordigheden, de gehaastheid in aanvallende acties en werd de voorsprong daarmee weer tenietgedaan. Door een matige dekking, te veel tegentreffers incasseren en daarnaast verschillende tijdstraffen (te laat aanpakken van hun schutters) kon Volendam voortdurend aanhaken en bleef het tot aan de rust een gelijk opgaande strijd. (18-18) Een betere timing in de duels, compacter verdedigen en meer snelheid in het Tachosspel brengen, dát waren de duidelijke opdrachten van coach Frank v. Ommen voor de 2e helft! Na de pauze toch eerst eenzelfde spelbeeld; veel doelpunten en steeds gelijk optrekkend. Na ca. 10 minuten voor het eerst weer een kleine voorsprong voor Van Mossel MG–Tachos en nog steeds verbeten duels tussen beide teams. Het was een enerverend schouwspel met behoorlijk wat foutjes, veel strijd en vooral veel doelpunten aan beide kanten. En nog steeds spannend getuige de tussenstand van 28-26 halverwege die 2e helft. Pas 10 minuten voor tijd begon de weerstand bij de Volendammers geleidelijk aan te breken en toen kon Van Mossel MG–Tachos een gat slaan van 5 doelpunten verschil. Volendam kon het hoge tempo niet meer bijbenen en kort na de laatste Tachos-time-out, ca. 8 minuten voor tijd, pakte Van Mossel MG–Tachos verder door en wist vervolgens de voorsprong uit te breiden naar uiteindelijk 9 doelpunten. Een mooie overwinning waarbij het publiek deze avond ‘waar voor z’n geld kreeg’! Een kanttekening van coach van Ommen; ‘want zoveel tegentreffers geeft nog steeds stof tot nadenken, daar valt nog wel wat te verbeteren! Maar gelukkig hadden we opnieuw een scherp schietende Max Voermans en een sterk keepende doelman Michiel de Folter, die zorgde dat de schade beperkt kon blijven’. Nu as. Zaterdagavond 2 Dec. de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven (Sporthal de Vijfkamp, aanvang 20.50 uur). Zaak is evt. onderschatting uit te bannen en weer vol voor een overwinning te gaan en daarmee stap voor stap naar een hoger niveau te groeien.