Na drie weken trainen en de strijd om de Waalwijk Cup, begon RWB op 31 augustus aan de poulefase van de bekercompetitie. In een poule met Altena, GDC, en WSJ, neemt de 4e klasser RWB het op tegen teams uit de 3e en 5e klasse. De eerste wedstrijd was tegen WSJ uit Tilburg, op papier de zwakste tegenstander.

Voor trainers is dit moment in het seizoen de kans om alle spelers uit te proberen en het sterkste team samen te stellen. Ze zoeken niet alleen naar het beste team, maar ook naar alternatieve speelstijlen en oplossingen voor eventuele blessures en schorsingen. Daarnaast zijn extra spelers belangrijk om onderlinge concurrentie te creƫren en de motivatie hoog te houden.

De wedstrijd eindigde in een typische RWB-wedstrijd: veel doelpunten voor, maar ook tegen. WSJ opende na 20 minuten de score, waarna Kevin Remie voor rust de 1-1 maakte. Na een uur spelen liep de score snel op en stond het een kwartier voor tijd 3-3, met doelpunten van Justin van der Sanden en Timo van de Elshout. In het laatste kwartier zette RWB door en behaalde een 3-6 overwinning. Perry de Peffer, Timo van de Elshout en Justin van der Sanden scoorden de laatste doelpunten.

De andere wedstrijd in de poule tussen Altena en GDC eindigde in 1-3. RWB speelt op zaterdag 7 september thuis tegen Altena, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen GDC op 14 september. Met deze overwinning heeft RWB een sterke start gemaakt in de poulefase en kijkt het team uit naar de volgende uitdaging.