JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Buurtcafé in ’t Tejaterke start op 23 februari

Buurtcoach Joost van der Heijden in de foyer van 't Tejaterke. Foto: Theo Louwers.

Buurtcoach Joost van der Heijden in de foyer van 't Tejaterke. Foto: Theo Louwers.

Op vrijdag 23 februari wordt in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat een buurtcafé geopend door wethouder Stan van der Heijden. Vanaf die datum is het buurtcafé vanaf 13.30 uur elke vrijdagmiddag geopend. De opzet is een sociaal culturele invulling aan de middag te geven onder het genot van een kopje koffie of thee of een ander drankje. Joost van der Heijden, buurtcoach van de LEV-groep, wil het initiatief uitbouwen.

Door Theo Louwers

Buurtbewoner Johnny Hoekstra is de bedenker van het buurtcafé. “Zijn insteek is het aanpakken van de eenzaamheid in de wijk en mensen de gelegenheid bieden elkaar te leren kennen. Wie wil kan ongeacht de leeftijd op de vrijdagmiddag binnenlopen en andere mensen ontmoeten. Koffie en thee zijn gratis. Mensen leren hoe de verhoudingen in de wijk liggen en kunnen ideeën opdoen hoe ze de leefbaarheid in de wijk kunnen vergroten. Ook willen we ideeën opdoen. Ik denk aan mensen van bijvoorbeeld Archipel of Lumens of een wijkagent hun verhaal laten doen. Ook kunnen we themamiddagen houden over bijvoorbeeld oplichting.”

Koffiebar

Als buurtcoach is Joost van der Heijden al enige zichtbaar in de wijk. “Ik rijd met een mobiele koffiebar door de wijk, langs de moskee, de school, Todo en zet hem ergens neer om met mensen contact te maken. Ik probeer van wijkbewoners te weten te komen wat hen bezig houdt. Van daaruit wil ik in samenwerking met wijkbewoners de onderwerpen die mensen aanspreken verder uitdiepen. Ik wil het buurtcafé faciliteren en helpen het tot een succes te maken.”