JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Chef-kok en bushcrafter maken tv-programma ’Buiten smaakt bete(’

Chef-kok Koen Janssens van Restaurant Broosend Hof in Oud Turnhout is momenteel te zien op PlattelandsTv. Hij maakte samen met bushcrafter Mike De Roover een tv-programma over koken in de natuur.

Chef-kok Koen Janssens en bushcrafter Mike De Roover uit Arendonk trekken regelmatig samen de natuur in. De ene is een echte levensgenieter, de andere een wandelende encyclopedie als het gaat over paddenstoelen, kruiden en bessen. De tv-makers van Always Hungry besloten een televisiereportage te maken over de avonturen van Mike en Koen.

De eerste afleveringen ‘Buiten Smaakt Beter’ werden reeds uitgezonden. “Voor heel veel mensen zal het een verrassing zijn wat je allemaal voor lekkers kan maken met dingen die je zomaar in de wilde natuur kan vinden”, vertelt Koen Janssens. “Als chef probeer ik altijd te zoeken naar verrassende ingrediënten en combinaties. Mijn gasten vinden het ook fijn dat ik werk met lokale producten. Wildplukken brengt dat op een prachtige manier samen.”

Voor bushcrafter Mike De Roover heeft de natuur al lang geen geheimen meer. “Van planten en kruiden kan je de lekkerste en gezondste bereidingen maken. Denk maar aan een ice tea. Ik maak die net zo lekker, maar dan enkel met wilde, natuurlijke ingrediënten. Vergeet de kunstmatige supplementen van vitaminen en mineralen maar. Eet wilde planten en bessen. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen die ons lichaam uitstekend kan gebruiken.”

In het tv-programma ‘Buiten Smaakt Beter’ gaan Koen en Mike niet alleen op zoek naar lekkers uit de natuur. Met de ingrediënten die ze vinden, wordt door Koen ook buiten in de natuur gekookt. “De opnames vonden allemaal plaats in de Kempen. En dat is geen toeval. Onze streek is een enorme schatkamer als het om wilde ingrediënten gaat.” (VNJ)