Beerse Boys kwam in Eindhoven tegen de amateurs van PSV slecht uit de startblokken en keek binnen een halve minuut al tegen een achterstand aan. Nick Brenneis rondde de eerste aanval van de thuisploeg met een strak schot af. Na de eerste schrik kwamen de Boys wat beter in hun spel, maar de stand bleef tot aan de pauze staan. Al snel na de rust bracht Pepijn van Spreuwel de stand weer in evenwicht. Beerse Boys had hierna het meeste balbezit maar was aanvallend vrij machteloos. Een kwartier voor tijd kopte Thomas van Kersbergen PSV uit een hoekschop naar de winst: 2-1.

Beerse Boys verloor op het middenveld in de opbouw de bal en kreeg een snelle tegenstoot van PSV te verwerken. De verdediging stond nog niet goed opgesteld en zo kon Nick Brenneis met een strakke schuiver de bal al na 29 seconden in het Beerse doel werken. Een domper voor de bezoekers die zochten naar de juiste manier om het betere spel van PSV van weerstand te voorzien. Dat lukte geleidelijk en af en toe kwamen er kansjes; zo kopte Kees Rooijakkers in de 34e minuut uit een hoekschop bijna raak. Bijna raak was het een minuut later aan de andere kant ook, maar nu belandde de kopbal tegen de lat. En in blessuretijd was er nog een grote kans voor PSV om de voorsprong te verdubbelen, maar nu ging het schot voorlangs.

In de tweede helft zat er wat meer overtuiging in het Beerse spel en kroop PSV enkele keren door het oog van de naald alvorens Pepijn van Spreuwel in de 50e minuut een voorzet van Ryan Kolsters met de borst achter PSV-doelman Sidney Woensdrecht werkte: 1-1. Beerse Boys nam nu meer het heft in handen en zocht de aanval. Maar tot grote kansen leidde dat vooralsnog niet. In de 57e minuut was een uitstekende redding van de Beerse doelman Rob Wilborts nodig om de doorgebroken Sander Megens van scoren af te houden. Het grootste Beerse gevaar werd gesticht in het volgende kwartier. In de 69e minuut moest een PSV-er een kopbal van de doellijn halen, in de 73e minuut ging een schot van Pepijn van Spreuwel rakelings voorlangs en kon een volgende inzet ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Scheidsrechter Deeben wuifde vervolgens een overduidelijke handsbal in de 74e minuut weg – geen strafschop dus – waarna in de 76e minuut invaller Thomas van Kersbergen uit een hoekschop de 2-1 achter doelman Rob Wilborts kopte. Ondanks verwoede pogingen om de verdiende gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen lukte dat niet meer en gaat een 2-1 overwinning voor PSV de boeken in.