JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bomen op muziek

Links Ton van der Valk, rechts Bart Gladdines, nu in de lente.

Links Ton van der Valk, rechts Bart Gladdines, nu in de lente.

Nog niet zo lang geleden bracht Bart Gladdines een bijzonder boekje uit. Allemaal foto’s van de polder tussen Oosterhout en Raamsdonksveer. Hoho, vanuit zijn tuin hè, steeds vanaf hetzelfde standpunt. Wie het doorbladerde kreeg er een soort yoga-gevoel van. Elk jaargetijde, elke storm of wat de natuur dan ook vermag met steeds dezelfde bomen en het watertje achter zijn huis. Het was (en heet) een ‘ode aan de Oranjepolder’.

Onze burgemeester kreeg het eerste exemplaar. Dat bericht hierover in onze krant werd opgepikt door Ton van der Valk. Hij is musicus, studeerde aan het Haags conservatorium, gaf les (onder andere aan H19) en geeft nog steeds les in o.a. harmonieleer en contrapunt, gewoon omdat ie het leuk vindt. “Toen ik dat bericht las heb ik het boekje gekocht en kwam op een idee. Ik koos vier foto’s uit het boekje en componeerde er ‘de vier jaargetijden’ op. Nee, niet die van Vivaldi, van mezelf. Ik heb zoiets al eerder gedaan voor onder andere het Van Goghmuseum, maar daar hebben ze er niks mee gedaan. Nu had ik dus een nieuwe aanleiding en is het wel gelukt.”

Het resultaat is een fraai boekje èn een cd. Maar ook staan er de noten in, zodat u het, mits u enigszins bekend bent met muziek, ook zelf spelen.

“De muziek sluit naadloos aan bij de foto’s”, aldus Bart. “En om het boek helemaal af te maken heb ik er nog wat cantilenes aan toegevoegd, een soort muzikale handtekening”, aldus Ton.

Het resultaat? Heerlijke, enigszins meditatieve muziek met hele fraaie foto’s. Het geheel is te koop voor 19,50 euro bij o.a het Verboden Rijk, maar ook via bourdon@planet.nl, bartgladdines@hotmail.com. De bieb heeft het boek ook en voor wie geen cd-speler heeft: www.bourdonmusic.nl.

evr