Het was op vrijdagavond de 10e van de 11e al een feest van jewelste in het centrum. Bij sommige feestcafés hingen de carnavaleske warmlopers en aftellers al met de benen buiten. Want om twaalf uur zou het 11-11 zijn, de officiële startdatum van het carnavalsseizoen.
Bij Tante Margaux nam Jantje Bogers onder leiding van Roekoe Brabant een nieuwe muziekclip op: ’t Regent Bier. Dat moet het nieuwe volkslied van feestvierend Brabant gaan worden. Als de clip net zo leuk wordt als de sfeer bij de opnames was, wordt het een paar keer goud... vloeibaar goud.
En toen werd het vanzelf 11-11. Waar je een goed decennium geleden in Kaaiendonk best vreemd werd aangekeken als je ’s avonds in een gek pakske over straat ging en waar de echte carnavalsadepten rond het beeld Hatsiekedee hun gelijken troffen, is het nu toch echt een officiële feestdag. En dat werd dan ook wel erg duidelijk. Een krans en onderscheiding van Prins Mienus XV voor een Levend Hatsiekedeebeeld, het nieuwe Insigne (door Ans Gladdines) en zoenen van Buijs. Het kon niet op. Feesten alsof je leven er vanaf hangt. En dat was dus ook te zien aan de hoeveelheid volk, te zien aan de grote hoeveelheid plastic bekers in de Klappeijstraat op zondagmorgen.
Hoe je ook veel volk op de been krijgt, is een recordpoging organiseren met zo veel mogelijk lokale carnavalsbandjes. Het Prins Mienuspleintje stond dan ook helemaal ramvol met muzikanten en meedeiners. Daar moet je eens om komen: heerlijke sfeer, de regen bleef gewoon ff weg.
Dus, carnavallend Kaaiendonk heeft voor het eggie nu ook 11-11 omarmt als een feest. Dat kan je ook hier bijschrijven in de agenda. Na de carnavalsvierdaagse die ondertussen al een zesdaagse is geworden in februari, de Kaaise Dweildag daar weer drie weken vooraf en ook nu 11-11. Laten we alvast gaan lobbyen dat ook half-vasten een feestdag wordt. Hoeven we op die datum niet helemaal naar Poperinge in België om het daar te vieren. Als is dat stiekem ook wel weer gezellig.
CvA