Restaurant en bowling stonden zondagmiddag mudvol met mensen die op de een of andere manier te maken hadden gehad met Bas Hoedemakers. Onder hen ook een heleboel oud-medewerkers, want op de een of andere manier wist ‘de baas’ een soort ‘familiesfeertje’ te scheppen. Hard werken? Jazeker. Maar ook supergezellig. “Jij gaf je medewerkers de ruimte”, zei de burgemeester, die Bas met een gouden gemeentespeld bedankte voor wat hij ook voor Oosterhout had gedaan.

Bas en Sofie hebben Merlijn overgedragen aan Marianne de Bue en Corné van Meel. Bas is veertig jaar actief in de Oosterhoutse horeca. Met bowling-bistro Merlijn, maar ook als bestuurslid van verschillende ondernemers- en belangenverenigingen. Hij was 15 jaar voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Oosterhout; voorzitter van KHN Brabant en van het landelijk ledenraadsbestuur KHN; oprichter en voorzitter van Horeca Ondernemers Binnenstad; oprichter en voorzitter OBO (Ondernemers Belangen Oosterhout); medeoprichter BIDS Oosterhout (voorloper van de BIZ); bestuurslid van die BIZ binnenstad; lid van het gemeentelijk platform toerisme en recreatie, het veiligheidsoverleg en de stuurgroep centrum plus; actief binnen de Bruisende Binnenstad en

medeoprichter en geruime tijd secretaris van de Oosterhoutse Voorzitters Sociëteit.

In zijn dankwoord haalde hij herinneringen op aan de begintijd. “De muziek kwam nog van een bandrecorder. Als er dan zo’n band brak moest je die plakken. Maar op het moment dat je hem dan weer draaide kreeg je op die kapotte plek een korte storing. Ik weet nog exact waar die zaten”, lachte hij. “Dit is een feest van herkenning. Ik bedank met name mijn broer Eric, mijn vader natuurlijk (die dit helaas niet meer mee kan maken), Monique, mijn ex, Sofie en om in één persoon alle oud-medewerkers te bedanken krijgt Fatima El Aonke een grote bos bloemen. Zij werkt hier al 36 jaar. Dit is een heerlijk feest van herkenning.”

Waarop de deejay het weer overnam en alle genodigden ruim werden voorzien van eten en drinken.

evr

(foto Casper van Aggelen)