Acht jaar doet ie dat nou, Eugène Springer en zijn vrijwilligerskorps. In al die jaren bereidde hij 33 duizend maaltijden; drie gangen voor een habbekrats. Op die avonden werd de Bunthoef een plaats voor even veel alleengaanden, koppels, vrienden en vriendinnen. Voor al die energie die hij erin stopte werd hij bedankt met een ‘soort-van-portret’.

Zelfs stond ie er met een dubbel gevoel, zei hij. “Deze Bunthoef zit me als gegoten en ik zal hem best missen. Maar wat zeker zo belangrijk is, is de saamhorigheid hier, tussen onze bezoekers onderling en de vrijwilligers. Maar nou moet ik weg anders hebben jullie direct geen soep.” Op naar de ’containers’ dus. Van zijn bezoekers kreeg hij een immense beker met als opschrift ‘Beste kok van de Bunthoef’. En nee, da’s geen wisselbeker.

Vijf gangen stonden er op de menukaart van het slotdiner: Paté op sukadebrood, soep, coquilette met asperges en biet, een kaasplankje en een omelette siberienne tot besluit. En dat alles voor 25 euro hè. Het kwartet Bosko zorgde ook nog eens voor fraaie live muziek, halleluja!

evr

(foto’s Casper van Aggelen)