Zondag was het dan zover; de eerste competitiewedstrijd stond op het programma. Blauw-Wit 1 stond gelijk een lastige wedstrijd te wachten. Zij mochten op bezoek bij Jong-Brabant in Berkel-Enschot.

Op het harde kunstgras leek het al gauw een mooie wedstrijd te worden. De twee ploegen gingen erg gelijk op en het was Blauw-Wit dat in de eerste helft de beste kansen zou krijgen. Een paar mooie aanvallen wist Blauw-Wit echter niet te verzilveren. Aan de andere kant werd Jong-Brabant sporadisch gevaarlijk, onder andere door een indirecte vrije trap na een opvallende beslissing van de arbiter. Deze werd ook niet verzilverd, en zo was de ruststand 0-0.

De tweede helft was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Blauw-Wit kwam al vroeg op voorsprong. Nadat de doelman van Jong-Brabant in eerste instantie goed uitkwam, was Thimo Netten er als de kippen bij om de bal snel voor te gooien. Jesse Pruijssers knikte deze bal attent binnen en zo stond Blauw-Wit op een verdiende 0-1 voorsprong. Al te lang mocht Blauw-Wit echter niet van de voorsprong genieten, daar de thuisploeg plotseling wat terug deed; 1-1. Het spelbeeld zou weinig veranderen, maar de thuisploeg wist niet veel later een dubieuze penalty te versieren. Volgens velen werd de overtreding buiten de 16 meter gemaakt, maar de scheidsrechters zag dat anders. De penalty werd langs doelman Nick Verzijl geschoten en zo stond Blauw-Wit plotseling achter. Later in de wedstrijd zou zelfs de 3-1 nog vallen. Door een vrije trap van Sil Wilox wist Blauw-Wit nog de aansluitingstreffer te forceren, maar het zou niet genoeg zijn voor een resultaat.

Een zure nederlaag in een wedstrijd waar Blauw-Wit meer had verdiend. Komende zondag staat het eerste thuisduel op het programma. EDN’56 uit Haghorst komt dan om 14:30 uur op bezoek.