Zondag stond voor de Dames 1 van Blauw-Wit ’81 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning tegen de engelaandse zebra’s. In de kleedkamer gingen we al strijdvaardig aan de slag om de nieuwe plaatsindeling. Als we zo’n strijd leveren in de wedstrijd dan rollen we ze op.

We begonnen de wedstrijd al snel met een goede kaaans van aans, door snel druk zetten van de voorhoede. Merlijn werd daarna wat gevaarlijker via wat corners maar we stonden als een huis. Wij werden hierna wat sterker met een aantal goede kansen. Na 17 minuten komt eindelijk de 1-0 op het scorebord. Tessa krijgt de bal in de 16 en houdt zich breed, legt hem af op San en die werkt hem keurig achter de keeper. Sandra was aardig verbaasd met de goal: “O ik heb gescoord”. We krijgen nog meerdere grote kansen gecreëerd door Tessa, Anika en Karel maar deze worden helaas gemist. Eigenlijk uit het niets scoort Merlijn de 1-1, moeten we helaas weer van vooraf aan beginnen.

De tweede helft beginnen we sterk met een paar grote kansen, helaas maken we ze zelf niet af en krijgen we de 1-2 tegen. We peppen elkaar weer even op en krijgen weer grote kansen. Met een afstandsschot van een meter of 25 maakt Ilona de 2-2. De kansen blijven komen en we maken al gauw de 3-2, Tessa geeft een perfecte steekbal op Hilde en die maakt koeltjes af. Einde van de wedstrijd gooit Sandra de wedstrijd op slot, die kwam terug van drie weken lang luiaards fotograferen. Even waren we bang dat ze zelf in een luiaard was veranderd maar niets is minder waar. Door een goede steekbal van Hilde kon Sandra scoren met links, een unicum. Supporters bedankt! Drie punten in de tas en op naar volgende week.