Tweede competitiewedstrijd, toeschouwers worden getrakteerd op waar doelpuntenfestijn.

Uno Animo kreeg vandaag Gilze op bezoek. Trainer Rick van Loon en zijn staf hadden een tactisch aanvalsplan gemaakt waarbij onder andere Finn Zandstra de linksback positie invulde, waarop Wesley van Dongen zijn vertrouwde linksback positie verliet en gestationeerd werd op de 10 positie.  Op deze speelsituatie had Gilze de eerste 20 minuten geen vat en Uno Animo voetbalde vrij rond en zorgde voor veel mogelijkheden.  Zo kwamen er de eerste 15 minuten een drietal zeer grote kansen voor Uno Animo maar die gingen er helaas niet in. In de 15 minuut krijgt Uno een corner, Wesley van Dongen legt hem voor de derde keer nogmaals bij de tweede paal. Renz van Zon kopt daarop de bal netjes terug op Bob Emmen en die haalt uit en schiet de 1-0 binnen. Hierna bleef Uno Animo aandrukken om de 2-0 te maken, echter rond de 20e minuut blesseerde Kevin Beerens zich tijdens een duel met een speler van Gilze en moest noodgedwongen vervangen worden. Hierop moest de trainer de posities in het veld weer wat aanpassen. Dit laatste kwam voor Gilze wat beter uit dan voor Uno Animo. Gilze kreeg namelijk wat meer grip op de wedstrijd en kreeg zodoende ook een hele grote kans, maar gelukkig voor Uno Animo werd deze voorlangs geschoten door de Gilze spits van Eijck. 38e minuut: bal wordt hoog in gebracht bij Gilze, Bob Emmen kopt de bal door naar Rick van Broekhoven en die schiet al vollerend knap de 2-0 binnen. Je zou zeggen de wedstrijd is in de pocket, maar niets was minder waar. Gilze werd namelijk in het zadel geholpen toen zij in de 45e minuut een corner kregen. Die werd hoog ingebracht en kwam op het hoofd van Gilze speler Brian Clemens.  Brian kopte en via zijn lichaam verdween de bal in het Uno doel waardoor het plots met rust 2-1 stond.

Tweede helft, Gilze komt flitsend uit de startblokken en scoort in de eerste minuut van de tweede helft direct de gelijkmaker. De wedstrijd was weer in evenwicht. Het spel speelde zich toen vooral op het middenveld af.

60e minuut wordt Daan van Kuijk perfect diep gestuurd, en kan fraai de 3-2 binnenschieten. Uno Animo heeft dan de pech, dat Gilze geen ploeg is die snel opgeeft want in de 77e minnut wordt een bal diep over de Uno Animo verdediging gespeeld. De Uno Animo verdediging en de spits van Gilze rennen achter de bal aan. De Uno Animo verdediger wint het duel maar raakt de bal ongelukkig en verdwijnt helaas in het Uno Animo doel.  Daar stonden de ploegen plots weer gelijk. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. 84e minuut: Wesley van Dongen wordt door Finn Zandstra vanaf de linksback positie diep gestuurd, omspeelt een verdiger en haalt randje 16 hard uit. De bal vliegt in het doel en het hardwerkende Uno Animo heeft de 4-3 op het scorebord staan. Dat moment wilden een paar spelers van Gilze nog wel aanzetten maar duidelijk was te zien dat het grootste deel van de spelers door hadden dat Uno Animo dit niet meer weg zou geven. In de allerlaatste seconden krijgt Uno Animo nog een corner en Kobus Boons kopt snoeihard binnen en zet de eindstand van 5-3 op het scorebord.