Op het sportpark Hulsdonk trad Uno Animo op tegen RKVV Roosendaal.

RKVV Roosendaal staat bekend als een goed voetballende ploeg met veel aanvallende inspiraties, dus Uno animo was gewaarschuwd. De eerste minuten van de wedstrijd ging Roosendaal voortvarend van start en Uno Animo moest duidelijk wennen aan de stijl van Roosendaal.

Roosendaal had de eerste 10 minuten een overwicht, echter na deze 10 minuten nam Uno Animo het heft in handen en werd er lustig op los gecombineerd.  Deze combinaties maakten ook dat Uno Animo de eerste helft diverse zeer grote kansen creërde door of wel combinerend door de verdediging van Roosendaal te snijden of door een individuele actie van een speler.

Deze vloeiende samenspelacties creëerden een reeks van riante kansen in de eerste helft. Of het nu was door het doorklieven van de verdediging van Roosendaal of via een knappe individuele actie, Uno Animo had gedurende de eerste 45 minuten zeker genoeg gelegenheid om met minimaal 2-0 voor te staan. Maar helaas ontbrak het hen aan de scherpte om deze kansen te verzilveren, ofwel door een onnauwkeurig schot of door een uitmuntende redding van de Roosendaalse doelman.

Roosendaal kreeg hier en daar zelf ook wel een kleine mogelijkheid maar echt grote kansen werden er niet door hen gecreëerd. Zo bleef de stand tot de rust 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft leek Uno Animo aanvankelijk wat nonchalant te zijn, wat resulteerde in een cruciaal moment in de 48e minuut. Een voorzet van Roosendaal viel bij de tweede paal waar een speler van Roosendaal simpelweg kon binnentikken. In voetbal geldt vaak: als je zelf de kansen niet benut, doet de tegenstander dat wel. En dit keer was dat niet anders, met Roosendaal die op een 1-0 voorsprong kwam.

Uno Animo gaf niet op en toonde veerkracht. Uno Animo bleef voor elke meter werken en ging weer combineren. Zo werden er weer diverse mogelijkheden gecreëerd, maar de bal wilde nog niet in het doel van Roosendaal. 58e minuut: Uno Animo verdient een corner.  Wesley van Dongen neemt die en legt de bal op het hoofd van Rick van Broekhoven. Rick van Broekhoven laat wederom een van zijn kwaliteiten zien en kopt knap binnen. De 1-1 was een verdiend feit.

Hierna ging het spel op en neer, ofschoon Uno Animo duidelijk overwicht had, kwam Roosendaal er soms gevaarlijk uit met een van hun snelle en goede buitenspelers. Dit veroorzaakte soms wel wat hachelijke momenten voor het doel van Uno Animo,  bij keeper Tom van Brakel. Maar Tom en zijn verdediging hielden toch alles onder controle en zorgden dat er geen doelpunt werd weggeven.

83e minuut: Roosendaal gaat van achteruit opbouwen. De Roosendaalse verdediger ziet Wesley van Dongen, die als een duiveltje uit een doosje,  plots in de aanname van de verdediger staat over het hoofd. Wesley snoept de bal van de verdediger in het 16 meter gebied af. De verdediger maakt dan  een overtreding waarbij Wesley in de 16 gevloerd wordt wat op een penalty komt te staan. Bryan van der Loo nam deze taak op zich en schoot de bal goed in waarbij hij de keeper van Roosendaal kansloos liet.  Na deze overtuigende comeback beheerste Uno Animo de wedstrijd en nam verdiend de volle drie punten mee naar Loon op Zand.