Dat de ploeg een bewogen seizoenstart heeft is wel een feit. Op dit moment nemen de HJO van DESK, Ton Verkerk, en Patrick Melissant de rol van trainer/coach tijdelijk op zaterdag voor hun rekening. Er stond alweer een wedstrijd gepland tegen titelkandidaat Best Vooruit.

Door Dieter Cleijn

De tegenstander uit Best kende een ongeslagen reeks van vijf overwinningen en een gelijkspel en kon vandaag uit op de Eikendijk kampioen worden. Bij winst of een gelijkspel kon de koploper hun kurken laten knallen van de champagneflessen. Als de tegenstander van DESK vandaag zou verliezen was het afhankelijk van het resultaat van Hilvaria tegen Oirschot Vooruit.

Het was weer flink puzzelen in de selectie van DESK. Het vertrek van Stijn v/d Pas naar de JO15, twee flinke blessures voor Dani en Tygo en Ché Cleijn die in de warming up naar de fysio ging en zijn knieën in liet tapen en vandaag rust gaf, zorgden voor een aantal posities die opgevuld moesten worden.

Zo werd er versterking opgeroepen in de personen van Luuk Zegelink, Sietse Hoefnagel en Stan Sweep. Aan het begin van het seizoen werd de transfervrije Misha overgenomen van Dynamo Kiev. Even weg van alle ellende in Oekraïne. Speciaal voor Misha: ласкаво просимо до футбольного клубу DESK.

De bal rolt en de titelkandidaat zet Luca gelijk aan het werk. Een afstandsschot in de verre hoek wordt corner getikt door de doelman van DESK. De druk zit er vol op. Een flink aantal corners voor Best Vooruit levert vooralsnog geen gevaar op voor de ploeg van DESK.

Halverwege de eerste helft krijgt Stan Sweep bijna een kadootje van de keeper uit Best. De doelman van Best wordt onder druk gezet en schuift de bal zo in de voeten van de vrijstaande Sweep. De defensie van Best schiet de doelman te hulp en onderschept de bal voordat Sweep op doel kan schieten.

Even later een hoekschop voor DESK van de voet van Siem Rombouts. De corner Siem draait heerlijk voor het naar de tweede paal waar Ruben Smit zijn voorhoofd tegen de bal kan knikken en DESK op een 1-0 voorsprong kopt.

Op slag van rust is het opnieuw de sluitpost van DESK die een pegel van afstand vakkundig corner tikt. Best Vooruit zet DESK nog in de slotfase van de eerste helft flink onder druk, maar weet niet de gelijkmaker te forceren.

Na de rust is het gelijk Best Vooruit dat zijn titelaspiraties weer leven in blaast met een gelijkmaker. Een corner wordt niet weggewerkt voor het doel van DESK en belandt in de scrimmage voor de voeten van een speler van Best Vooruit die de score op 1-1 prikt.

DESK laat zich niet het kaas van het brood eten en zet de koploper uit de Tweede Klasse bij vlagen goed vast. Een corner opnieuw van de voet van Rombouts valt bij de eerste paal op het hoofd van Darian. Darian raakt de bal, maar knikt deze nest naast de verkeerde kant van de paal. De kopbal gaat naast.

Niet veel later een waarschuwingsschot uit Best. Een geweldige volley vanaf een meter of zestien spat snoeihard op de deklat buiten bereik van Luca. Gelijk daar een hoekschop voor Best die hard in de korte hoek wordt gevlamd en opnieuw gepakt wordt door de doelman van DESK.

Toch komt Best Vooruit op een 1-2 voorsprong als een indraaiende hoekschop geheel ongehinderd bij de tweede paal binnen gekopt wordt. DESK weer in de achtervolging. De stand wordt gelijk getrokken als Darian een puntertje vanaf een meter of twintig tergend langzaam op de doellijn ziet rollen.

De stand is weer gelijk en met nog een kleine tien minuten te spelen zet DESK weer aan. De titelkandidaat wordt flink onder druk gezet en het is opnieuw Darian die trefzeker is voor de ploeg DESK. Met een bekeken schot vlamt Darian de 3-2 tegen de touwen.

Een corner voor DESK valt voor de voeten van Sjors v/d Hoven. De sublieme techniek van z’n ouwe heer is duidelijk terug te zien in de doelpoging van Sjors als hij de bal gelijk op de pantoffel neemt en naast de kruising poeiert.

In de extra tijd is het Stan Sweep met een weergaloze treffer. Stan positioneert zich op de rand zestienmeter voor het doel van Best Vooruit als de vrij trap door de lucht aangespeeld wordt. De balcontrole op de borst van Sweep gevolgd door de halve omhaal die snoeihard onderkant lat in het doel spat, zorgen voor de weergaloze treffer en de 4-2 winst voor DESK.

DESK eindigt de eerste fase op plaats zeven in de Tweede Klasse. Door het gelijke spel tussen Hilvaria en Oirschot Vooruit is het Best Vooruit dat het kampioenschap in de eerste fase mag gaan vieren. Gefeliciteerd met het kampioen en DESK succes in de voorbereiding richting de tweede fase.