De ploeg van trainer Niels Jansen en staf Ronald Buitelaar en Rob Martens staat na vier duels op een vijfde plaats in de Hoofdklasse. Afgelopen zaterdag stond er een treffen met de hekkensluiter uit de competitie op het programma. vv Helvoirt kwam op bezoek naar de Eikendijk voor de wedstrijd DESK JO19-1 - Helvoirt JO19-1.

Door Dieter Cleijn

Gelijk vanaf het fluitsignaal is het DESK dat de tegenstander vast zet op eigen helft. De eerste kans komt van de kleine van Leo v/d Herik, Ian. Vanaf de rand zestienmeter probeert Ian v/d Herik de bal om de doelman in het doel te krullen, maar de sluitpost uit Helvoirt plukt de inzet klemvast.

Even later is het een corner van Cas Wellens die de bal heerlijk richting de tweede paal krult. Bij de tweede paal staat Lars van Riel die de hoekschop van Cas net naast het doel knikt. Daarna volgt een onderschepping van Ian v/d Herik, waarna de bal voor de voeten van Jasper Martens valt. Jasper twijfelt niet en poeiert de bal recht op het doel af in de verre hoek. De inzet wordt nog geprobeerd van de lijn te halen, maar het schot heeft de juiste vaart om de doellijn te passeren. DESK op een 1-0 voorsprong drukt verder door.

Een vrije trap van Jasper Martens wordt scherp in gedraaid. De keeper van Helvoirt weet de bal nog net voor de voeten van de instormende Martijn Schijvens weg te plukken.

Een aanval om de vingers bij af te likken volgt na een heerlijke combinatie tussen Ian v/d Herik, Jasper Martens en Martijn Schijvens. Een heerlijke driehoek tussen de aanvallers van DESK zorgt ervoor dat Ian oog in oog staat met de goalie van Helvoirt. De inzet van V/d Herik wordt door de sluitpost corner getikt.

Helvoirt komt sporadisch op de helft van DESK en zorgt dan wel gelijk voor gevaar. Een hoge bal achter de defensie van DESK wordt knap weggewerkt door Jules Mikkers voor de neus van Mika Simmerok.

Niet veel later is het ontbreken van communicatie en scherpt achterin de inleiding voor de gelijkmaker. De bal valt tussen de verdediging en Mika in waarna Mike wordt gedwongen uit te komen en de bal naast hem langs de paal schampend in het doel ziet rollen. De stand is weer gelijk en DESK gaat opnieuw aanzetten voor een offensief.

Martijn Schijvens is dichtbij de voorsprong als hij de bal hard onder de uitkomende doelman probeert te schieten. De keeper van Helvoirt duikt op de bal en weet de inzet van Schijvens te stoppen. Een minuut later is het opnieuw Martijn Schijvens die de keeper van de tegenstander aan het werk zet. Nu met een heerlijke poeier, die ook gekeerd wordt door de doelman.

Even later een poging vanaf de rand zestienmeter. Sem v/d Ven probeert met een geplaatst schot het doel te treffen, maar de inzet van Sem gaat helaas over. Met nog vijf minuten op de klok voor het rustsignaal wordt Ian v/d Herik onder het kunstgras geschoffeld als hij de zestienmeter binnen trekt.

Ian gevloerd, eist de bal op en schiet de pingel onberispelijk hard in de rechter bovenhoek. Met een 2-1 voorsprong gaat DESK de rust in.

Na rust gaat DESK een versnelling hoger spelen en weet het bij afwezigheid van de verslaggever nog eens zes keer te scoren. Uiteindelijk wordt het een afgetekende overwinning van 8-2 voor DESK en weet de ploeg van Niels Jansen in de tweede helft over hekkensluiter Helvoirt heen te denderen.

Geweldig resultaat en verdiende overwinning voor DESK. Gefeliciteerd boys!