Op de regenachtige zondag stond Blauw-Wit 1 klaar om de prestaties van afgelopen weken hopelijk te kunnen vergeten. Drie nederlagen met steeds één doelpunt verschil, maar dat is wel nul punten.

Tegen het voor Blauw-Wit onbekende Spoordonkse Boys zou de ommekeer moeten komen. Lastig zou het wel worden, want Spoordonk staat gedeeld bovenaan met 9 punten uit drie wedstrijden.

De wedstrijd begint zoals de laatste weken weer goed. De organisatie stond prima en Blauw-Wit speelde met vlagen goed onder de hoge druk van de bezoekers uit. Er bleek vandaag echter weinig nodig om een tegendoelpunt te incasseren. Een door de scheidsrechter makkelijk gegeven vrije trap werd de bovenhoek ingekruld en ook de 0-2 volgde al snel uit slordig balverlies. Blauw-Wit kreeg wel kansen, maar alleen uit het halve kansje van Remco Boerema kwam de enige treffer. Nadat hij de bal in zijn voeten gekopt kreeg, ramde hij hem hard in de verre kruising. 1-2 en de wedstrijd leefde weer.

Net voor de rust werd een grote kans op de gelijkmaker over geschoten. Alle vertrouwen in een goede tweede helft. Dat vertrouwen was echter weer snel weg na de thee. Direct uit de aftrap scoorde Spoordonkse Boys de 1-3. Blauw-Wit ging nog voor de aansluitingstreffer maar al snel voor de 1-4. De wedstrijd leek gespeeld en ook de genadeklap zou nog volgen; 1-5.

Een onwaarschijnlijk slecht begin voor Blauw-Wit in de competitie. Komende zondag zijn ze vrij en de week erop een thuiswedstrijd tegen Tuldania.