Zaterdag speelde KW Galaxy de tweede wedstrijd in de zaalvoetbalcompetitie in Dongen. KW Galaxy met spelers uit Kaatsheuvel en Waalwijk had de eerste wedstrijd glansrijk gewonnen. Dit gaf vertrouwen voor de wedstrijd tegen zvv De Salamander uit Dongen.

De eerste minuten ging het gelijk op. Snel werd duidelijk dat de scheidsrechter deze wedstrijd heel kort zou houden. Spelers van beide teams waren dus gewaarschuwd. Na vijf minuten maakte Jesse voor KW Galaxy de eerste mooie treffer, vijf minuten later gevolgd door net zo’n mooie treffer van Sjors. Met nog enkele minuten te spelen in de eerste helft scoorde Lukas 3-0; het leek tot zijn eigen verbazing. KW Galaxy was duidelijk de betere partij en kon met een goed gevoel de rust in. Zvv De Salamander was erop gebrand iets aan de achterstand te doen en startte na rust heel fel. Deze felheid had zijn weerslag op de spelers van KW Galaxy. Ook zij zetten een tandje bij. Maar zoals gezegd, de scheidsrechter wilde het strak houden en liet weinig toe. Dat leidde tot een eerste groene kaart en twee minuten straftijd voor een speler van De Salamander. KW Galaxy dacht daarvan te profiteren maar het tegendeel bleek het geval. De Salamander wist te scoren. Vervolgens werd het een heel rommelige wedstrijd, met irritaties bij zowel spelers als de scheidsrechter. Groene kaarten met straftijden bij beide teams volgden elkaar snel op. KW Galaxy scoorde het vierde doelpunt en in alle hectiek wist ook De Salamander nog twee keer gebruik te maken van een leeg doel. Met een stand van 4-3 en nog tien minuten te spelen werd de hectiek groter. Er was verwarring over beslissingen. Na een overtreding door een speler van zvv De Salamander volgde opnieuw een groene kaart en tijdstraf voor een speler. Volgens hen een onterecht beslissing. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besloten ze het veld te verlaten. Hiermee ging de winst met 4-3 naar KW Galaxy. Gelet op het spel geheel terecht maar jammer dat een leuk potje zaalvoetballen zo moet eindigen.

Op maandag 30 oktober om 20.00 uur volgt de volgende wedstrijd van KW Galaxy in De Salamander tegen FC De Zaaltjes.