Op een regenachtig sportpark Eikendijk was Phoenix uit Zeist vandaag de tegenstander. De dames van DES 1 waren gebrand op een overwinning.

De start was weinig hoopvol want al na drie minuten stond de 0-1 op het scorebord. DES moest zich herpakken en knokte zich terug in de wedstrijd. Toch duurde het tot in het tweede kwart voordat DES de gelijkmaker kon produceren. Uit een cornervariant scoorde Eline Beukman de gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand.

In het derde kwart werd in deze gelijkopgaande wedstrijd niet gescoord. Gezien de stand op de ranglijst was DES alleen gebaat bij een overwinning. Uiteindelijk was het Karlijn Roijakkers, die eveneens uit een strafcorner, de bal keihard binnensloeg. Dankzij onze keepster Maaike Standaert bleven de 3 punten in Kaatsheuvel. Terecht dat zij ook na afloop tot ’(wo)man of te match’ werd benoemd. De toeschouwers die het slechte weer trotseerden zagen een spannende wedstrijd met een verdiende winnaar.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar IJsselstein waar IJsseloever de tegenstander is.

Suzanne Montfoort maakte wederom een aantal mooie impressiefoto’s. Suus bedankt hiervoor!