Zaterdagmiddag 13:00 uur werd er afgetrapt door de Dames van DESK 1 tegen Delta Sport ’95 uit Houten. Daar titelkandidaat en concurrent van de plaatselijke sv met 3-0 wist te winnen van HSSC’61 was het noodzaak om de aansluiting met de koploper te houden voor de ploeg van Ronny Birdja.

Door Dieter Cleijn

De dames van DESK wisten in de eerdere zes duels vier keer te overtuigen tegen Peursum, RFC, VVIJ en HSSC’61 waar het maar liefst zesentwintig keer het net deed bollen. Thuis verloor de ploeg van Hercules met 3-4 en uit in Houten tegen de koploper, sv Houten, ging het met 3-0 onderuit.

Bij winst kon de ploeg weer aanhaken in de strijd om de titel in de Derde Klasse. In de eerste helft kwam DESK op een 2-0 voorsprong. Doelpunten van Kiki Fitters en Isolde v/d Linden werden genoteerd op het wedstrijdformulier. In de tweede helft werd het nog spannend toen Delta Sport met nog een half uur op de klok de aansluitingstreffer achter Eva Berfelo wist te prikken.

DESK hield de drie punten thuis en heeft daarmee weer de aansluiting met de kop in de competitie. Volgende week speelt de ploeg van Birdja een uitwedstrijd tegen de dames van Asperen. De tegenstander staat met een duel minder gespeeld momenteel op een zesde plek op de ranglijst. Een geduchte tegenstander dus weer voor DESK dat hopelijk de drie punten mee in de tas naar de Kets terugneemt.