Vorige week was het heel vroeg, afgelopen zaterdag het normale tijdstip om aanwezig te zijn. Het was een beetje grijs maar gelukkig wel droog. Na de warming-up, de opstelling, teamfoto en een presentje voor Luuk en we hopen dat je weer snel volledig kunt aansluiten bij het team en met trainer Bart aan de zijlijn moet het toch goed komen vandaag?

We beginnen de wedstrijd om 09.00 uur. Vanaf het eerste fluitsignaal is het aan beide kanten wat aftasten maar net zoals vorige week heeft RFC de betere kaarten in handen en weet een paar keer door te breken maar het doel niet te vinden. We komen beter in de wedstrijd maar het lijkt erop dat RFC een maatje te groot is totdat er een mooie pass op Xavier wordt gegeven en hij geen moment twijfel: 1-0. RFC laat het er niet bij zitten en weet al snel de 1-1 op het scorebord te zetten.

Het tweede kwart komt RFC goed uit de startblokken en ze weten al snel op voorsprong te komen. Het spel gaat op en neer maar we komen beter in de wedstrijd. Vlak voor de rust weet Ivar de wedstrijd weer gelijk te trekken, zou het dan een herhaling worden van vorige week? Waarin het heel lang gelijk op ging en Blauw-Wit aan het langste eind trok.

Na de rust gaan we de draad weer oppakken en het spelbeeld gaat heel deze helft op en neer. Maar geen van beide ploegen weten te scoren. Zou deze wedstrijd in gelijk spel eindigen? Na wat afspraken met het team en eigen inbreng van de kinderen denken we het laatste kwart winnend af te kunnen sluiten maar dan moeten we vechten voor iedere bal. Het wordt een doelpuntenfestijn met in totaal vier doelpunten; drie aan Blauw-Wit zijde en eentje aan RFC zijde. Wat hebben ze hard gewerkt en wat zien we ze elke week weer een beetje groeien.

Wederom is er hard gewerkt door Guus, Myrthe en Merel achterin, Ivar en Liz op het middenveld en Lotte en Xavier voorin en goed keeperswerk van Senn.