Nadat de derby tegen Berkdijk vorige week niet doorging, ging Blauw-Wit ’81 1 zondag op bezoek bij VCB in Biezenmortel.

Blauw-Wit leek in de eerste helft niet helemaal bij de les te zijn. De thuisploeg begon goed en het duurde nog geen 5 minuten voordat de 1-0 op het scorebord stond. Dit was niet genoeg om Blauw-Wit wakker te schudden. Er bleef veel balverlies en VCB strafte het nog maar tweemaal af. Zo was de ruststand 3-0 en zo beloofde de tweede helft een hele zware kluif te worden. Eigenlijk had het ook zomaar 4-0 of 5-0 kunnen zijn.

De tweede helft speelde Blauw-Wit wat beter en werd de ploeg steeds gevaarlijker. De aansluitingstreffer kwam voort uit een keepersfout. Hij trapte deze bal tegen Nick Jansen aan en deze belandde zo voor de voeten van Jesse Pruijssers. Hij schoof de bal het lege doel binnen en zo was het 3-1. Slechts 10 minuten later zou daar zelfs al de 3-2 zijn, nadat Remco Boerema een goed uitgespeelde aanval binnenschoot. De 3-3 leek steeds dichterbij te komen, maar plots zou VCB toeslaan; 4-2. Een kwartier voor tijd verzilverde Sam Kemmeren nog een penalty, maar het zou uiteindelijk bij 4-3 blijven. Al waren er nog wel enkele goede kansen op de gelijkmaker.

Opnieuw geen 3 punten voor Blauw-Wit, die zichzelf in de eerste helft tekort heeft gedaan. Komend weekend is Blauw-Wit vrij vanwege een oneven aantal teams in de poule. Over twee weken staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. Berkdijk komt dan op bezoek in De Moer, aanvang wedstrijd 14.00 uur.