Uno Animo mocht vandaag afreizen naar het complex van Zwaluw VFC, bij aanvang van de wedstrijd de koploper van de 2e klasse. Nu heeft Uno Animo inmiddels de naam dat zij echte reuzendoders zijn. Vandaag zou niet anders zijn.

Aanvang wedstrijd. Zwaluwe ging voortvarend van start en probeerde direct druk uit te oefenen op Uno Animo. Uno Animo had echter alle posities goed bezet en alle spelers zetten een extra stapje als dat nodig was. Na zo’n vijf minuten spelen pakte Uno Animo wat meer overwicht en ging zeer goed combineren waar mogelijk en als die manier niet ging kozen ze wijs de diepte over de flanken. 11e minuut Uno Animo verdiend een corner. Corner wordt door Daan van Kuijk voorgebracht. Kobus Boons kopt de bal in de rechter boven hoek en de 0-1 stond op het scorebord.

Enkele minuten later namelijk de 14e minuut stuurt Rens van Son, Daan van Kuijk over de flank de diepte in. Daan kapt de rechtsback van Zwaluwe uit en schiet de bal eveneens in de rechterbovenhoek, 0-2 was een feit.

16e minuut Daan van Kuijk stuurt Wesley van Dongen het 16 meter gebied in. Wesley kapt speler uit en wordt ver de hoek ingedreven door de keeper, op het moment dat Wesley de keeper uit wil kappen vloert deze hem onrechtmatig en scheidsrechter legt de bal op de stip. Finn Sanstra, bezig met zijn afscheidswedstrijd gaat achter de bal staan en schiet deze feilloos binnen. De 0-3 stond op het scorebord. De koploper, Zwaluwe VFC wist even niet meer waar zij waren.

Tot de 40e minuut had Uno Animo alles zeer goed onder controle. Maar toen even later Zwaluwe een corner kreeg was het even alle hens aan dek. De kopbal de Zwaluwe speler op doel kopte werd vakkundig door Tom van Brakel met wat behulp van de lat onschadelijk gemaakt. Maar de laatste vijf minuten van de eerste helft bleef Zwaluwe massaal aanvallen. Uno Animo liet die periode zien dat zij een hecht team zijn en allen voor elkaar die extra meter wilden zetten. Zo werd de ruststand dan ook 0-3.

Tweede helft, Zwaluwe wilde natuurlijk doorgaan waar zij de laatste vijf minuten van de eerste helft mee waren geëindigd. Uno Animo ging zeer professioneel om met die speelwijze en onderschepte menig bal en ging razendsnel op de counter spelen. Zo werden bijvoorbeeld Luuk Gerhardus, Danny Kuijpers, Rick van Broekhoven of menig andere speler van Uno Animo de diepte ingestuurd waar dan direct weer aansluiting bij werd gevonden door de overige spelers.

67e minuut Wesley van Dongen, ontvangt een steekbal en gaat de diepte in. Wesley behoudt overzicht, passt de bal langs de keeper waardoor Rick van Broekhoven een intikkertje heeft en deze binnen schiet. 0-4 op het scorebord. De 10-tal minuten na dit doelpunt kwam Uno Animo nog een aantal malen dicht bij de 0-5 echter daar waar de bal zeker nog een keer op de stip moest en of waar spelers een op een met de keeper van Zwaluwe kwamen te staan werd er of buitenspel gevlagd of de overtreding werd door de scheidsrechter niet toegekend. Het mooie was wel dat Uno Animo nu bleef voetballen. Dit was vorige wedstrijd helaas niet het geval. 84e minuut Zwaluwe gooit bal over de verdediging van Uno Animo. De bal valt voor een speler van Zwaluwe die denkt niet na en schiet zeer knap de 1-4 binnen. Als Zwaluwe uit dit doelpunt enige hoop kreeg werd deze door Uno Animo zeer snel weggenomen. Namelijk 85e minuut Danny Kuijpers onderschept de bal op het middenveld en die stuurt Wesley van Dongen de diepte in. Wesley komt een op een met de keeper van Zwaluwe en schuift de bal netjes in de hoek, 1-5. Deze stand werd tevens de eindstand. De stand in de tweede klasse blijft hierdoor ongekend spannend; de eerste vier teams staan namelijk maximaal twee punten van elkaar.