Vorige week had de JO14 van Blauw-Wit ’81 een felbevochten punt gepakt tegen Gloria. Zaterdag de opdracht aan het team om meteen het eigen spel te gaan spelen en goed samen te werken en te communiceren. Hopelijk kunnen we met die aanwijzingen op zak nog wat punten pakken.

Ons team kent een droomstart, vanaf de aftrap wordt ’t Zand meteen in de verdediging gedrukt en er wordt aan een serieuze eerste kans gebouwd. Een overtreding levert ons een vrije trap op. Stef neemt in de tweede minuut van de wedstrijd net buiten het 16 metergebied een aanloop en schiet, de keeper zit er nog aan, maar de gladde bal gaat erin: 1-0. Dit geeft onze jongens en meiden moed. De regen hindert niet, er wordt goed samengespeeld en de bal gaat lekker rond in ons team. Blauw-Wit creëert de ruimte om lekker te kunnen voetballen. Het is lang geleden dat we dit zo gezien hebben en de harde kern aan de zijlijn geniet. Toch moeten we niet overmoedig worden want af en toe breekt ’t Zand uit en dan zien we uit het niets ineens schoten op het doel van Stijn. Zo’n gladde bal zou er zomaar eens in kunnen gaan. Voorlopig heeft Stijn het echter achterin lekker onder controle en samen met de verdediging worden de counters van ’t Zand onschadelijk gemaakt. Ons middenveld is vandaag zeer beweeglijk, ze sluiten mooi aan bij de voorhoede en als het nodig is wordt de verdediging effectief ondersteund. Ons team laat zien dat ze het spelletje snappen en het veld kunnen domineren. Helaas wordt dit mooie voetbal in de eerste helft verder niet verzilverd. Met een flink veldoverwicht in de eerste 35 minuten gaan we rusten met 1-0 op het scorebord.

Na de rust is het altijd even afwachten hoe ons team uit de kleedkamer komt. Vandaag zijn ze gebrand op een overwinning, maar ze lijken toch net iets minder scherp. ’t Zand krijgt wat teveel ruimte, als er dan ook nog slecht uitverdedigd wordt, valt de gelijkmaker: 1-1. Een domper voor ons team en daar hebben ze last van. De organisatie is even ver te zoeken en we zien weer een vlaagje paniekvoetbal. Gelukkig duurt dit niet lang. Blauw-Wit herpakt zich en gaat door met samenwerken en knokken. Dit werpt in de tweede helft zijn vruchten af: Onne bezorgt ons met zijn schot weer een voorsprong. De keeper zit er nog aan, maar het tricky balletje rolt het doel in: 2-1. Even later zien we een bal van rechts voorgetrokken worden. Mika staat op het juiste moment op de juiste plaats en tikt de 3-1 in. Een combinatie uit het boekje van Stef op Mika, zorgt ervoor dat Mika ook de 4-1 op het scorebord brengt.

Onze JO14 heeft vandaag een hele mooie teamprestatie laten zien, goede samenwerking, veel inzet en goede organisatie. Het publiek dat de regen getrotseerd had, heeft kunnen zien dat ons team de najaarscompetitie op schitterende wijze heeft afgesloten. Top gedaan jongens en meiden! We hopen na de winterstop meer van dit spel te zien.