Op zondag 17 december staan de laatste twee wedstrijden van MO12-5 van het jaar op het programma. De eerste wedstrijd, tegen HOCO uit Oisterwijk, komt de tegenstander er bijna niet aan te pas. Niet zo verwonderlijk als blijkt dat zij nog nauwelijks in de zaal hebben gespeeld. DES wint met 9-0. Daarna speelt Rosmalen, de volgende tegenstander van DES, ook eerst tegen HOCO en Rosmalen wint met 12-0. DES is dus gewaarschuwd!

Tegen Rosmalen lopen de meiden van DES al meteen in het begin van de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan. Ze houden de concentratie vast, werken hard en de meiden bereiken de rust met een 2-1 voorsprong. In de tweede helft incasseert Rosmalen al snel de 3-1, maar weet zich te herpakken en met nog tien minuten op de klok scoren zij de 3-2! Er volgt een intense slotfase, waar aan beide kanten nog doelpunten hadden kunnen vallen, maar DES sleept de 3-2 overwinning uit het vuur. Als koploper gaan zij ongeslagen de kerst in. DES verlaat De Wetering. Helaas voorgoed en met onduidelijkheid over de toekomst van de zaalwedstrijden, maar sportief gezien verzaakt DES in elk geval niet!