Uno Animo mocht vandaag aantreden tegen V.V. Gilze. De wedstrijden onderling zijn de afgelopen jaren zeer doelpuntrijk te noemen. Echter vandaag zou het anders lopen.

Trainer Rick van Loon moest noodgedwongen weer eens puzzelen met zijn team.

Hierdoor was te merken dat spelers soms wat moeite hadden met het op elkaar inspelen op het juiste moment. Helaas kwam daar vandaag veel balverlies bij en maakte Uno Animo het zichzelf erg moeilijk. Duidelijk was te zien dat alle spelers hard werkten maar dat het vandaag geen hoogstaande wedstrijd zou gaan worden. Het geluk wat Uno Animo vandaag daarbij had, was dat Gilze vermoedelijk ook niet hun beste wedstrijd speelde.

In de 20e minuut heeft Uno Animo balverlies op het middenveld. Speler van Gilze, Willem van Eijck, wordt direct netjes de diepte ingestuurd en komt een op een met Tom Brakel en kan de bal netjes binnen schuiven en zet de 1-0 op het scorebord.

Uno Animo was natuurlijk niet gekomen om te verliezen en probeerde aanvallender wat meer te brengen. 28e minuut: Wesley van Dongen bouwt van achteren op en gaat met Luuk Gerhardus een een tweetje aan en omspelen zo de verdediging van Gilze. Wesley van Dongen schiet vervolgens op doel en via een voet van een Gilze speler verdwijnt de bal in het doel. De 1-1 was een feit. 1-1 werd tevens de ruststand.

Tweede helft was om en nabij het zelfde spelbeeld als de eerste helft. Beide ploegen wilde wel, werkten hard maar op de een of andere manier werd het spel er niet veel beter op. Dit terwijl alle supporters van zowel Uno Animo als Gilze weten dat beide teams beter kunnen.

Eindresultaat 1-1 en beiden teams houden hierdoor 1 punt aan deze normaal gesproken zo doelpuntrijke editie over.