Zaterdag mocht de JO10 van Blauw-Wit ’81 aantreden tegen SSC’55 uit Sprang-Capelle. Geen onbekende tegenstander; in de vorige fase werd er bij SSC gewonnen. Maar gaat dat vandaag ook gebeuren?

Het zou fijn zijn voor onze jongens en meiden na de nederlaag van vorige week. Vandaag missen we alleen onze coach Ilona in verband met een teamuitje. Daarom wordt Anton bijgestaan door Bart. Om 9:00 uur wordt er, in het zonnetje en een koude wind, afgetrapt op het sportpark in De Moer.

Meteen wordt er goed druk gezet door Blauw-Wit, wat resulteert in kansen voor Xavier en Liz. Kort daarna een kans voor Ivar en die gaat erin: 1-0. Onze jongens en meiden blijven goed druk zetten, wat resulteert in nog een aantal kansen. Achterin houden Merel, Liz en Senn de deur dicht. In het tweede kwart verricht Senn een paar knappe reddingen, maar kan niet voorkomen dat SSC de gelijkmaker binnen tikt. Maar het duurt niet lang: Lotte tikt na een mooie solo de 2-1 binnen. Het spel gaat op en neer. Ivar scoort de 3-1, maar kort daarna sluit SSC weer aan: 3-2. Dan wordt er een overtreding gemaakt op Lotte en krijgt Blauw-Wit een vrije trap. Ivar neemt hem: 4-2. Maar weer sluit SSC aan en we gaan met 4-3 de rust in.

Ook in de tweede helft gaat het spel op en neer. Luuk schakelt zijn tegenstander keer op keer uit. Guus is vanouds overal op het veld te vinden. Lotte en Xavier scoren, maar ook SSC, waardoor met een 6-4 stand het laatste kwart wordt begonnen. Op verzoek van SSC spelen we het laatste kwart 8 tegen 8. Dat betekent voor ons dat iedereen in het veld staat. Het is zoeken voor de jongens en meiden en het wordt een beetje ‘kluitjesvoetbal’.

Weer wordt er een overtreding gemaakt op Lotte. Ivar staat alweer klaar en schiet de 7-4 binnen. Deze voorsprong zullen ze toch niet meer weggeven? Maar het wordt nog ontzettend spannend als SSC de 7-5 en 7-6 binnenschiet.

Gelukkig volgt het eindsignaal en kunnen we, zowel op als langs het veld, opgelucht adem halen. De drie punten blijven na een sportieve en spannende wedstrijd in De Moer!

Senn, Guus, Merel, Luuk, Liz, Lotte, Xavier en Ivar, wat hebben jullie weer hard gewerkt en goed voetbal laten zien. Hou dit vast!