De start van de wedstrijd tegen OHC gaat de eerste minuten aardig gelijk op. Beide teams zijn zich bewust van het belang de punten te pakken. Desk verloor vorige keer met onrustig spel bij het OHC thuis maar voert de tweede plaats in de competitie. Ze zitten de eerste plaats Elshout op de hielen. Maar OHC staat op de derde plek en als ze vandaag de winst pakken staan ze gelijk met Desk.

Bij de 6 - 8 weet het OHC de leiding terug te nemen, echter komt Desk door een break weer terug. Vooral rechts loopt het dan goed aan Desk kant. Links zitten er steeds felle verdedigers tussen.

Al 3 minuten lang verdwijnt er na een paar mooie aanvallen geen bal in de goal voor Desk door slordig spel en balverlies. Bij nog 8 minuten hebben we onze keeperswissel en weet Desk nog niet hun vertrouwde spel te spelen. Bij nog 7 minuten op de klok ontstaat er veel onrust in het spel... aan beide kanten. Het lijkt wel een flipperkast als je de bal volgt.

Dan in de laatste minuten gooit Desk de bal in de handen van de tegenstander waardoor de break begint. Door goed meelopen en verdedigen van Desk speelt de middenopbouw van OHC de bal terug naar achter waarop de bal op hoogte van hun eigen goal over de achterlijn gaat daar de speler de bal niet vangt. Bij 2 minuten houdt onze keeper de bal. Bij 1 minuut 40 houdt onze keeper de bal.

Bij nog 1 minuut op de klok maakt OHC een loopfout waardoor er een krachtige break komt tussen onze twee zussen... yes, de gelijkmaker. OHC weet in de laatste 10 seconden op goal te gooien... maar onze keeper weet deze te stoppen. Met 8 - 8 gaan we niet gerust de rust in... we hebben onze focus goed in te zetten.

De tweede helft hoopt het publiek het team Desk te zien die we zagen tegen de koploper een aantal weken geleden. En daar lijkt het de eerste minuten op. Al slaat dat bij minuut 21.46 om en komt de 11 - 10 vanuit een krachtige aanval van het OHC. Bij minuut 20.53 maakt het OHC de aansluitingstreffer 11 - 11. Bij minuut 19.59 scoort Desk door de gekregen 7 meter en maakt het 12 - 11 maar we zien nog geen krachtig Desk.

Als er nog 19 minuten te spelen zijn, weet Desk de bal niet goed over te spelen en gaat deze over de zijlijn. Dan door goed verdedigingswerk en onderschepping van de bal weet Desk toch uit te lopen naar 13 - 11. De spanning wordt steeds duidelijker zichtbaar.

Helaas laten we ons meeslepen in de emoties en ontvangen twee maal twee minuten kort achter elkaar door frustratie en geen focus op wat belangrijk is. In de opbouw staan we met vier spelers wat maakt dat het balletje rondspelen de juiste keuze is. Als de 13 - 11 bij 17 minuten op het scorebord staat, gaat onze cirkel wederom onderuit en krijgt Desk opnieuw 9 meter. Helaas staat de keeper goed en weet deze het doelpunt te keren. Daarna de aansluitinstreffer 13 - 12, vanuit de tegenpartij.

Desk start een nieuwe aanval, echter wordt de bal op de voet van een eigen speler gegooid wat zorgt dat OHC de aanval weer krijgt. Dan sluit onze hoek te laat en krijgt het OHC een 7 meter 13 - 13. De aanvallen erop krijgt Desk de bal maar niet in het net. En laten zich opjutten door het spel van de tegenpartij, waardoor de 13 - 14 valt bij de tegenpartij. Bij 12 minuten weet Desk de aansluitertreffer te vinden. En bij 14 - 14 wisselen de keepers. Alle keepers laten aan beiden kanten hun kwaliteiten zien.

Bij snelle aanvallen gaan we soms te snel en niet doordacht waardoor het chaotisch wordt. Toch blijft Desk voor 16 - 15 bij 7.47 minuten. Hou de rust erin klinkt er vanuit de tribune en choaches. Dat doet Desk en ze pakken serieus de aanval. De 17 - 16 valt meteen. Bij nog 2.43 minuten op de klok valt de 19 - 17 en bij minuut 2.11 de 20 - 18. OHC verslapt. Bij nog 40 seconden op de teller heeft OHC de bal en schieten ze nog, maar onze keeper maakt ook daar het verschil.

Eindstand 22 - 18.

We behouden de tweede plaats en houden de punten. Knap gespeeld dames!