De JO14 van Blauw-Wit ’81 was zaterdag lekker uitgerust, na een maand mochten ze weer een keer aan de bak. Er stond een lekker lentezonnetje, de aftrap was gepland rond de lunch (voor die pubers een betere tijd dan half 9), dus alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd waren aanwezig.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, na pakweg 15 minuten stond ons team met 3-0 kansloos achter. Stef haalde uit voor een vrije trap en zette met een fantastisch afstandsschot de 3-1 op het scorebord. Even kregen we weer hoop, maar dat was van korte duur. Binnen de minuut werd de 4-1 binnengetrapt. Daarmee zijn we gaan rusten.

Na de rust werd er aan onze zijde beter gevoetbald en zijn er ook zeker kansen gecreëerd, maar onze jongens en meiden slaagden er niet in de achterstand te verkleinen. Aan het einde van de tweede helft maakte Uno hun feestje af en stond de teller op 6-1.

De Loonse derby was vandaag overtuigend voor Uno Animo. Een aantal langere spelers bij de tegenstander en aan onze kant een jong team resulteerde in een flinke nederlaag. We zullen er dit seizoen waarschijnlijk nog wel vaker mee te maken krijgen. Gelukkig is het glas altijd halfvol: de kids hebben het samen ondanks de nederlaag heel gezellig gehad en de toeschouwers hebben op 2 maart toch genoten van een heerlijke middag in een lekker zonnetje.