DESK 3 is de competitie gestart met 3-3 gelijkspel bij een ijzersterk VOAB 2. De ploeg van trainers Mertens & Mertens zag hoe DESK met een 3-0 achterstand veerkracht toonde en uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur sleepte.

De basten uit Kaatsheuvel kwamen met een kleine selectie aan in Goirle. Mede door vakanties, blessures en schorsingen werd er beseft dat het een aardige opgave zou gaan worden tegen het altijd lastige VOAB. Dat was gelijk te merken in de beginfase van de wedstrijd. Op een bloedheet kunstgrasveld, vielen de mussen van het dak op sportpark Van den Wildenberg en smolten te noppen onder het schoeisel van Bram de Jong vandaan.

VOAB op voorsprong

Het begin was duidelijk voor de bezoekers uit Goirle. DESK verzuimde de vrije man te zoeken en kon nog geen stempel drukken op de wedstrijd. Het waren dan ook de gasten uit Gool die na twintig minuten op voorsprong komen. Een van de rappe buitenspelers wordt diep gestuurd en straft een slap defensief optreden van DESK genadeloos af.

Kort voor de rust valt ook de tweede tegentreffer. Een veel te slap balletje terug wordt kinderlijk eenvoudig in het doel geschoten door een speler in het Oranje Blauw. Met een 0-2 ruststand gaat de ploeg van DESK de kleedkamer in.

Harde noten in de kleedkamer

Een donderspeech, harde noten worden gekraakt en gemor in de kleedkamer bulderen door de gang van de kleedaccommodatie. Er moet uit een ander vaatje getapt gaan worden door de boys van DESK. Op dat moment start je de tweede helft en denk je dat de mannen uit de Kets wakker geschud zijn na de tirade van de trainers. Het tegendeel is echter waar. Het wordt 0-3 voor VOAB als een persoonlijke fout keihard afgestraft wordt. Vroeger zei men dan “Pieterke, doede gij maar effe wisselen.” Hup spullen pakken en wegwezen.

De derde tegentreffer deed het elftal van DESK echter zo zeer, dat de rug gerecht werd en de schouders eronder gezet. Koen Koot brengt de spanning weer terug in de wedstrijd en scoort voor de Geel-Blauwen de 3-1.

Aansluitingstreffer

Even later is het Timothy Heuer die de aansluitingstreffer op het scorebord knalt en plots loopt de geoliede machine van Mertens & Mertens als een zonnetje. VOAB is de draad helemaal kwijt, nadat ze de ruime voorsprong in de tweede helft zo makkelijk weggeven.

Maatje 49

Met nog een kwartier op de klok is het Bram de Jong, die zijn maatje 49 tegen de bal aan jankt en de gelijkmaker tegen de touwen jaagt. Een apotheose van heb ik me jou daar langs de lijn van het kunstgrasveld. Het publiek gaat erachter staan en het wordt nog spannend of DESK de langste adem heeft.

Wat een veerkracht en een comeback van de DESK 3. Een 3-0 achterstand ombuigen en de grip op de wedstrijd weer terug hebben. Met een 3-3 tussenstand is de slotfase aangebroken.

De laatste wissels worden doorgevoerd en het is de pijlsnelle Thomas van Wanrooij die in de laatste minuten het vuur uit zijn schenen loopt en de 3-4 op zijn pantoffel heeft. Hij wordt een-op-een diep gestuurd maar vergeet zichzelf en zijn ploeg te belonen met een treffer en verzuimt om de vierder voor DESK tegen de touwen aan te poeieren.

Met een 3-3 gelijkspel wordt er afgefloten en zijn de mannen uit de Kets te laat wakker geworden na een matige eerste helft. Toch een punt uit het vuur gesleept en knap langs zij gekomen na een 3-0 achterstand. Volgende week komt Zwaluw 2 op bezoek en zullen de mannen van DESK hongerig zijn voor de volle drie punten.

En je weet wat ze zeggen over Zwaluw: Eén zwaluw maakt nog geen zomer! Tot volgende week.