Vorige speelronde wist de ploeg van trainers Roel Wagemakers, Jurgen van Selst en de herstellende Dieter Cleijn de eerste overwinning te pakken. Het won met matig voetbal uit in Goirle van VOAB. De wedstrijd daarvoor legden de boys van DESK meer strijd en voetbal op de mat en sleepte het een punt uit het vuur tegen het altijd lastige Jong-Brabant.

Door Dieter Cleijn

Deze speelronde stond er een thuiswedstrijd tegen de voormalig nummer vier uit de Eerste Klasse, ZIGO op het programma. De ploeg uit Tilburg-Noord won de duels met sv SSS en VOAB en ging flink onderuit tegen koploper RWB en Were-Di.

Deze week werd er weer flink getraind door de boys en hebben nog enkele spelers lichte blessures. Zij zullen meer rust nodig hebben en krijgen tijd om goed te kunnen herstellen. Ieder weekend weer goed hoog druk zetten met totaalvoetbal kost flink wat kracht en soms wordt er ook een beroep buiten het team om gedaan, wat risico's met zich mee brengt en de kans op blessures vergroot. Niet handig als we iedere speler fit aan de aftrap willen hebben en een complete selectie nodig hebben in de Eerste Klasse.

Vanuit het herstelhospitaal Hilsestraat wordt het blog verzorgt door trainer/coach Dieter Cleijn, die hoopt over enkele weken weer aan de lijn te kunnen staan. Highlights tijdens het liveblog komen van Martijn Agterberg, reporter van NOS langs de lijn.

Om 09:00 uur vindt de aftrap plaats tussen DESK en ZIGO en is het gelijk de thuisploeg die de aanval zoekt. Een schot van Dio Cleijn wordt op doel gelost en gepakt door de doelman. Even later opnieuw DESK in de aanval. Een corner vertrekt van de voet van Loek en wordt binnen geknikt door Thijmen de Fijter. DESK al vroeg op een 1-0 voorsprong zet hoog druk en houdt de tegenstander op de eigen helft.

Jaylen Wegman wordt diep gestuurd en kan door op het Tilburgse doel. De aanval wordt afgevlagd wegens buitenspel. Nog geen minuut later is het opnieuw Jaylen die voor gevaar zorgt. De inzet van de spits van DESK wordt door de keeper gekeerd. Even later een schot van Jaylen die over het doel zeilt. DESK creëert volop kansen en houdt de tegenstander onder controle.

Ondertussen is het gestopt met zachtjes regenen en is het gaan gieten. Nog geen doelpunten voor de thuisploeg, na de zoveelste kans. ZIGO probeert het met lange ballen en van afstand te schieten op het doel van Rez. Maar de goalie van DESK weet de afstandsschoten eenvoudig uit de lucht te plukken.

Een aanval van DESK via de rechterkant opgezet door Luuk Pöttgens en Milo Kroot.Dani Landzaat wordt aan de rechterkant diep gestuurd. Dani legt de bal breed op Jaylen die de bal heerlijk in de verre hoek vlamt. Even later is het de spits van DESK die een balletje breed legt op Loek Agterberg en hem een doelpunt gunt. Loek prikt de bal tegen de touwen en zet DESK op een riante 3-0 voorsprong.

De linies van DESK schuiven goed op. Dirk Vloemans centraal achterin heeft de spits van ZIGO in zijn broekzoek. De verdedigers schuiven goed op naar de middenlijn en het middenveld met aanvoerder Maurits de Wijs houdt de ruimte tussen de aanvallers en de verdediger prima in balans. Een zeldzame uitbraak van ZIGO wordt met een heerlijke sliding van Minck Pompert onschadelijk gemaakt. Maurits lanceert Yaico van Selst die met een heerlijk volley de bal net naast vlamt. Niet veel later is het opnieuw Yaico die een kans krijgt door een goede combinatie tussen Loek en Julian. De poging van Van Selst gaat net naast.

Kort voor rust is het ZIGO dat iets terug doet. Een corner wordt geheel vrij binnen gekopt en DESK geeft een kadootje weg aan de bezoekers uit Tilburg als het niet scherp staat te dekken bij een spelhervatting. Yaico weer een heerlijk balletje op Loek die vervolgens een schot lost op het doel van ZIGO. De keeper keert de inzet en weet de rebound van Maurits ook te keren.

De doelman van DESK, Rez, is goed wakker als een diepe bal tussen de verdediging en het doel valt. Rez sprint zijn doel uit en weet de diepe bal te onderscheppen. Met 3-1 gaan we de rust in.

Tijdens de rust zijn er wat wissels doorgevoerd en vangt de tweede helft aan. Het begin is rommelig. Een geweldige crosspass van de linker wingback Dio Cleijn op Yaico van Selst wordt heerlijk afgerond door de rappe vleugelaanvaller van DESK. Rez weet weer op te treden op een poging van afstand en weet de inzet te keren.

Met een 4-1 voorsprong voor DESK is het Luke Snoeren die de bal voorgeeft op Jaylen Wegman. Jaylen op de rand zestien, neemt de bal aan, draait om zijn as en poeiert de bal snoeihard op de lat. Het schot spat op de deklat terug het veld in. Giovanni Soijer stuurt Dani Landzaat diep. Dani gaat door richting het doel en ziet de doelman de bal van hem afsnoepen.

Een corner voor DESK van de voet van Giovanni Soijer op Luke Snoeren. Luke legt de bal af op Teun die deze heerlijk met een droge knal in de verre hoek plaatst. DESK op een ruime 5-1 voorsprong draait de duimschroeven nog eens even aan. Luke Snoeren geeft de bal breed op Dani, die ook het aluminium treft.

Een salvo van schoten volgt van de voeten van Yaico, Giovanni en Loek die de doelman van ZIGO tot het uiterste bewegen. De vingertoppen van de goalie uit Noord gloeiden na het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd nog.

Met een overtuigende zege van 5-1 op de voormalig nummer vier in de competitie weet DESK twee plaatsen te stijgen en pakt het de aansluiting met de top 3. Titelkandidaten RWB en WSC wisten allebei te winnen en verstevigen hun koppositie, allebei met 12 punten. DESK loopt twee punten in op Jong-Brabant dat op de derde plaats staat met een punt meer dan DESK.

Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma voor DESK. Het speelt dan uit in Tilburg tegen Were-Di dat vorige week met 5-2 van ZIGO wist te winnen. Hopelijk raakt iedereen fit en weet DESK deze stijgende lijn door te kunnen zetten tot en met het einde van de eerste fase in de Eerste Klasse.

Top gespeeld boys! Vanuit het herstelhospitaal in de Hilsestraat de complimenten aan de spelers, staf en de supporters van DESK!