Vorige week zondag mocht het tweede Dames Jong team van MHC DES tegen MHC Berkel-Enschot DO-25-1, de nummer een uit de poule. De dames van DES wisten tot nu toe twee keer gelijk te spelen en Berkel-Enschot wist tot nu toe alle wedstrijden te winnen. Door blessures en ziekte bestond het team van DES uit twaalf speelsters, dus het kon wel eens een stevige uitdaging worden.

De dames van Berkel-Enschot trokken bij het eerste fluitsignaal gelijk alle registers open en kwamen al gelijk een aantal keer dreigend op de goal van DES af. De keepster, gesteund met de verdedigers van DES, wist deze aanvallen op een perfecte manier af te slaan. Het duurde toch niet lang voor Berkel-Enschot de eerste goal maakte. De speelsters van DES waren niet uit het veld geslagen en lieten een enorme veerkracht zien en scoorde in het tweede kwart de gelijkmaker. Hierna barste de sportieve strijd los en ontstonden er veel kansen aan beide kanten.

DES kon deze keer niet rekenen op een volle reservebank maar dat leek het team dit keer alleen maar te stimuleren om een tandje bij te zetten. Tegen het einde van het tweede kwart wisten de aanvallers van DES de keepster van Berkel-Enschot nog een keer te passen en stond de teller op 1-2. Hiermee was de wedstrijd zeker niet afgelopen maar in het derde en vierde kwart wisten beide teams geen goals meer te maken waarmee MHC DES DO25-2 met de eerste overwinning naar huis konden gaan. Het mag duidelijk zijn dat deze prestatie grote trotse glimlach op het gezicht van de speelsters én de coach veroorzaakte.