Desk begint vandaag met pupil Nyva. Zij gooit het eerste doelpunt raak voor Desk. Dank aan EHV keeper die meedenkt in deze leuke actie. Nyva geniet en is trots dat haar bal in het net verdwijnt. als zij plaatsneemt op de bank start Desk hun wedstrijd.

Natuurlijk starten we met 0 - 0 op de teller tegen de koploper. Desk weet snel de eerste penalty te benutten. Maar EHV weet snel de 1-1 te maken via linkerhoek in de korte hoek! Dan geeft de scheids ook EHV een penalty wat de 2-1 maakt. Desk blijft achter in het hoge tempo van EHV wat snel de 2-2 op het scorebord zet.

Ondertussen zit Nyva druk de wedstrijd te analyseren met tweede coach Annelien. Na 8 minuten is het 3-2 voor Desk maar EHV is gefocust en maakt de 3-3. Desk laat zich in breaks overlopen en EHV maakt 3-4. EHV heeft veel snelheid en Desk is slordig in het overgooien van de bal. EHV pakt fel aan in de verdediging en Desk komt er maar niet doorheen. En EHV is gretig.

Na een kwartier staat het 4-8 voor EHV! Desk moet op zoek naar vertrouwen en geloof in zichzelf. De kwaliteit is er. Desk lijkt de drive te vinden bij de 11 minuten. De coach geeft positieve aanwijzingen die worden opgevolgd. Helaas is de paal het materiaal dat geraakt wordt in plaats van het net.

Maar de volgende is raak waardoor Desk de aansluitingstreffer maakt. Door een twee minuten tijdstraf voor EHV en een penalty voor Desk wordt het verschil teruggebracht tot 1. Onze keeper stopt de volgende worp en geeft hem snel door. Het is 9 8 op het scorebord. Vervolgens krijgt EHV een penalty maar onze keeper weet deze te stoppen. De partijen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Ze scoren vlot door. Nu neemt EHV de onrust over... met 11-9 op het scorebord voor Desk. Met nog 5 minuten te spelen en goede minuten van Desk en de keeper van Desk gaan we de rust in met 13-9.

De tweede helft start Desk sterk. Maar ook EHV is niet van plan op te geven. Binnen 10 minuten staat het 18-11 maar de strijd is zeker nog niet gestreden, want de teams zijn aan elkaar gewaagd.

Dan komen er vijf hele sterke minuten van EHV. Ze komen tot 19-14. Maar onze linker opbouwer zorgt dat we 6 punten los blijven door een snoeiharde bal op goal. En dan de cirkel die een goed blok zet waardoor de rechteropbouwer met een valworp de 21ste scoort.

Met nog 9 minuten te spelen en veel drive staat het 21-16 en weet EHV veel over de linkerhoek te scoren. Maar door goed keeperswerk van Desk wordt er ook veel tegengehouden vanuit de hoeken. Van de drie aanvallen gaan er twee over de linkerhoek op goal. De keepers aan beide kanten spelen een goede tweede helft. Met nog drie minuten op de teller staat Desk 7 punten los. En EHV speelt nog een paar mooie aanvallen maar de keeper van Desk staat een goede wedstrijd te spelen. Met nog twee minuten op de klok weet EHV nog te scoren maar Desk dendert door.

De laatste minuten geven beide teams nog alles en krijgt Desk nog een twee minuten tijdstraf. De laatste aanval is voor Desk. Die de punten thuis houdt. Prachtige wedstrijd met een sterke verdediging, fantastisch keeperswerk en goed samenspel!