Gunter Demnig tikt de struikelstenen op hun plaats. (Foto: Ad Hartjes)
Kerk van Nieuwkuijk.
Vooraanzicht van het pakhuis in de Nieuwstraat. (Foto: Ad Hartjes)
Trouwfoto van het echtpaar Arthur en Martha Neuhaus-Davids (1936). (Foto: Collectie familie Neuhaus)
Het oorlogsmonument met de namen van de gevallenen. Maar 'Kai' moet 'Kar' zijn en 'Delbers'moet 'Oelbers' zijn. (Foto: Toon Groot)
‘Karteikarte’ van Oskar Frenzel. (Bron: Archief Duits Militaire Begraafplaats Ysselsteyn)
Locatie kerktoren. (Foto: Hans van den Eeden)
Gilde St Joris.
Pentekening van Josua de Gave (1691) met de vestingtorens en het poortgebouw op de plaats van de huidige Visbank. (Foto: SALHA)
Voormalige Brouwerij De Drie Hoefijzers in de Zustersteeg. (Foto: Hans van den Eeden)
Vendelzwaaien voor de kerk van Nieuwkuijk.
De zandstenen reliëfs H. Bernardus (links) en H. Benedictus en in de gevel van het kloostergebouw op Mariënkroon. (Foto: Ad Hartjes)
Hawker-Typhoon, het eenmotorig en eenpersoons grondaanvalsvliegtuig. (Foto: RAF-museum, Londen)
In 1948 hebben Willemse en Verstijnen gebouwd. Linksvoor ligt het fundament van het verwoeste woonhuis/bakkerij. In het midden is de kleine noodwinkel van Verstijnen. (Foto: Collectie Peter Verstijnen)
Snaphaan.
Op kruislings aangebrachte houten latten worden het onderriet, de dampdichte isolatiefolie en de multiplexplaten aangebracht. (Foto: Bart Beaard)
Nieuwkuijksestraat 47(l) en 49(r), omstreeks 1984. (Foto: Collectie Nico de Bont)
In 1890 werd dit midden 17e eeuwse herenhuis gesloopt. De stoeppalen, inclusief kettingen, staan nu bij Burchtstraat 3. (Fotograaf: J. Boeren, Heusden. Bron: Beeldbank Streekarchief Langstraat Heusden Altena)
Foto van maart 1945 van het Rijksmonument, toen in gebruik door de Engelse bevrijders. (Foto: collectie Hans Mommersteeg)
Het gezin van Willem en Mieke Walk in 1925. V.l.n.r. Lowie, Mien, Jok, Tinie, Dorus, Koosje, Frans. Anna, de schrijfster van het dagboek, achter Tina. (Foto :Collectie HVDOL)
Schrijvers gezocht voor de Historische Reeks.